26 października TopSolution miało zaszczyt uczestniczyć w dniach otwartych firmy Studio 93. Event został zorganizowany z okazji 10-lecia obecności zakładu na rynku. Goście, którzy przybyli do lubelskiej fabryki mebli mogli zobaczyć jak wygląda ona od środka i zapoznać się z elementami produkcji, maszynami oraz narzędziami z jakich korzysta Studio 93, między innymi także oprogramowania CAD/CAM. Co więcej w ramach eventu odbyło się otwarcie nowej linii produkcyjnej automatycznego magazynu.

dni_otwarte1

Jako stały partner Studia 93 w trakcie imprezy mieliśmy okazję zaprezentować szerszej publiczności najnowsze rozwiązanie, jakim jest moduł sprzedaży internetowej Variantic. Na bazie tego modułu powstaje właśnie sklep internetowy lubelskiej firmy. Variantic to platforma wspomagająca sprzedaż konfigurowalnych produktów w oparciu o model 3D. System działa w całości za pośrednictwem przeglądarki internetowej i nie wymaga instalacji żadnych dodatkowych wtyczek. Sama platforma składa się z dwóch podzespołów: Edytora oraz Playera. Edytor to nic innego jak środowisko CAD, w którym administrator przygotowuje odpowiednie modele 3D oraz określa ich konfigurowalność. Player zaś to środowisko prezentacji wyświetlające wysokiej jakości modele przygotowane w edytorze. Oczywiście wygląd Playera jest w pełni modyfikowalny. Variantic jest także zintegrowany z oprogramowanie TopSolid Wood. To znaczy, że w momencie zamówienia przez klienta konkretnego modelu mebla jesteśmy wstanie w bardzo szybki i łatwy sposób przekazać wszystkie potrzebne dane na produkcję oraz wygenerować programy na CNC.

dni_otwarte2

dni_otwarte4

dni_otwarte3

Chcielibyśmy serdecznie podziękować za możliwość uczestnictwa zarówno w prezentacji jak i samych dniach otwartych Studia 93. Dziękujemy również tym, który odwiedzili nas na naszym stoisku.